همزمان با اعلام نرخ جدید دیه ، قیمت جدید بیمه شخص ثالث برای انواع وسایل نقلیه نیز مشخص شد و به اما و اگرهایی که در مورد الحاقیه و قیمت و... پخش شده بود ، بیمه مرکزی پاسخ داد.
▪ بیمه نامه هایی که قبل از سال 1401 صادر شده اند نیازی به پرداخت وجه اضافی به شرکت بیمه و دریافت الحاقیه برای افزایش تعهدات بدنی بیمه شخص ثالث نیست. ▪ بیمه نامه هایی که تاریخ صدور آن از تاریخ 1 فروردین 1401 لغایت 8 فروردین 1401 است ، به دلیل اینکه تعهدات بیمه نامه مطابق سال 1400 تنظیم شده است ، در صورت عدم تماس از طرف شرکت بیمه خودشان باید به شرکت بیمه ای خود مراجعه کنند و با پرداخت مابه التفاوت تعهدات بدنی بیمه نامه خود ، الحاقیه را دریافت کنند. دریافت الحاقیه بیمه در زمان تغییر قیمت خودرو در سال 1399 شاهد افزایش نجومی قیمت های خودروهای داخلی و خارجی بودیم و همین موضوع باعث شد که بیمه مرکزی ایران اطلاعیه ای را مبنی بر << چنانچه خودروی خودرو را تعویض کردید یا خودوری فعلی شما قیمت آن نسبت به مبلغ خریداری شده بیشتر شده باشد باید سرمایه بیمه نامه خود را افزایش دهید >> صادر کرد البته این یک پیشنهاد از طرف بیمه مرکزی است ، در صورتی که اتفاقی رخ دهد و شما خودروی خود را کمتر از قیمت واقعیاش بیمه کرده باشید ، به همان میزان مبلغی که بیمه کرده بودید ، شرکت بیمه نیز به تناسب همان شما را تحت پوشش قرار میدهد.
در مراسم رونمایی از سامانههای الکترونیک خدمات رسانی صندوق تامین خسارتهای بدنی ، که در آذر ماه سال 1400 برگزار شد آمار جدید دارندگان بیمهنامه توسط رئیس کل بیمه مرکزی (غلامرضا سلیمانی) اعلام شد که حدود 25 میلیون خودرو موجود در کشور ، تقریبا 23.5 میلیون خودرو دارای بیمه شخص ثالثاند و مابقی آنها فاقد بیمه و یا توقیف شده هستند ، که تقریبا معادل 800 تا 900 هزار خودرو میشود که در پارکینگهای نیروی انتظامی توقیف هستند.
این جمله در دی ماه 1400 از طرف جانشین رئیس پلیس راهور نیروی انتظامی شنیده شد << پرداخت خسارت به خودروهای متعارف با توجه به دیه 640 میلیون تومانی فرد بالغ ، خودرویی به ارزش 320 میلیون تومان ، متعارف شمرده میشود بنابراین ، در تصادفی که این خودرو مقصر نباشد ، بیمه شخص ثالث طرف مقابل باید به طور کامل خسارت را پرداخت کند.>> تصادفی با خودروی غیرمتعارف این اصطلاح را با یک مثال توضیح میدهیم ، اگر خودروی شما متعارف محسوب میشود ، چنانچه شما با خودروی غیر متعارف (ارزش بیش از 320 میلیون تومان) تصادف کنید و مقصر شما باشید و خسارت وارد شده بیش از حد پوشش بیمه خودرو شما باشد ، شرکت بیمه به همان میزان که تعهد داده است پرداخت میکند. دریافت بخشی از خسارت خودرو غیر متعارف صاحب خودرو غیر متعارف (ارزش بیش از 320 میلیون تومان) میتواند خودروی خود را بیمه بدنه کند که در صورت بروز حادثه بخشی از خسارت خود در تصادفات بدون کسب امتیاز منفی ، از طرف بیمه دریافت کند. آیا پرداخت خسارت بیمه طبق قیمت خودرو است ؟ تا قبل از تاریخ 6 تیرماه 1400 شرکت های بیمه بر اساس قیمت و نوع خودرو ، تنها درصدی از خسارات وارد شده را پرداخت میکردند ، اما طبق اصلاحیه قانون بیمه که در کمیسیون مجلس در تاریخ 6 تیرماه 1400 به تصویب رسیده شرکتها بیمه صرف نظر از قیمت خودرو ، تمام خسارات وارده را تا سقف تعهداتشان باید پرداخت کنند.
بله ، در 5 اسفند 1399 بیمه مرکزی ایران شرکت های بیمه را ملزم به دریافت اطلاعات گواهینامه راننده (یا رانندگان) وسیله نقلیه مورد بیمه را از بیمه گذار دریافت کرده و از طریق سامانه سنهاب به بیمه مرکزی ارسال کنند ، در صورتی که شما مالک خودرو نیستید و قصد بیمه خودرو را دارید هیچ منعی برای صدور بیمه نامه شخص ثالث وجود ندارد (بیمه مرکزی تاکید کرده که راننده وسیله نقلیه میتواند فردی غیر از بیمهگذار یا مالک وسیله نقلیه باشد).
بخشنامه این بخشنامه ای که در ادامه میخوانید در 15 تیرماه 1399 بدلیل نوسانات قیمتها در بازار از طرف بیمه مرکزی ابلاغ شد. متقاضیان در زمان صدور بیمه نامه یا در زمان صدور الحاقیه بیمه ، این حق انتخاب را دارند که میزان پوشش بیمه تکمیلی ، معادل چه درصدی از میزان افزایش ارزش «مورد بیمه» باشد. تنها شرط استفاده از این قانون جدید ، بروزرسانی سرمایه بیمه نامه براساس ارزش واقعی مورد بیمه است.
از خرداد ماه سال 1399 دیگر نیازی به همراه داشتن برگه چاپی بیمه نامه شخص ثالث نیست حتی زمانی که حادثه ای رخ دهد ، در 21 خردادماه 99 فرآیند صدور الکترونیکی بیمه شخص ثالث با حضور مدیران بیمه مرکزی بصورت رسمی آغاز شد ، این فرآیند در دو مرحله انجام میشود ▪ مرحله اول تشکیل پرونده و اعلام خسارت تصادف بصورت الکترونیکی ▪ مرحله دوم پرداخت خسارت تا سقف 3 میلیون تومان ، بصورت الکترونیکی در واقع با این تصمیمی که بیمه مرکزی مبنی بر الکترونیکی شدن بیمه شخص ثالث گرفته رفته رفته شاهد حذف برگه های کاغذی بیمه نامه شخص ثالث هستیم و در حقیقت موارد زیر دیگر اجباری نیست.
بیمه شخص ثالث برای وسیله نقلیه اجباری است و نداشتن بیمه شخص ثالث ممکن است عواقب سنگینی برای شما به همراه داشته باشد ، اما با داشتن بیمه ، در صورت بروز حادثه و خسارت ، جبران آن مطابق تعهدات ذکر شده در بیمه نامه بر عهده شرکت صادر کننده بیمه شخص ثالث است ، در ادامه به برخی از اصلاحات رایج در حوزه بیمه اشاره کردیم بیمه گذار : صاحب بیمه نامه یا همان مالک خودروست. بیمه گر : شرکت ارائه دهنده بیمه است. شخص ثالث : هر فردی که در حوادث به آن خسارت مالی یا جانی وارد شده باشد ، اما و اگرهایی وجود دارد ، که چه کسانی شخص ثالث محسوب میشوند ؟ طبق قانون تمامی سرشنیان خودرو ، راننده مقصر و جنین داخل رحم شخص ثالث محسوب میشوند. دریافت خسارت جانی و مالی رانند مقصر قبل از تاریخ 19 آذرماه 98 در حوادثی که راننده مقصر بود دیه ، خسارت مالی و جانی به آن تعلق نمیگرفت اما اختلاف نظر دادگاهها در تاریخ 19 آذرماه 1398 خاتمه یافت به طوری که رئیس شعبه 42 دیوان کشوری (آقای علیزارده) اعلام کرد راننده مقصر هم شخص ثالث محسوب میشود و تحت پوشش بیمه قرار میگیرد و موارد زیر را شامل میشود ◦ رانندگانی که بین سالهای 90 تا 95 دچار خسارت مالی و جانی شدهاند ، به عنوان شخص ثالث میتوانند از شرکت بیمه ، خسارت دریافت کنند. ◦ طبق قانون جدید بیمه شخص ثالث ، اگر راننده مقصر در هر صورتی فوت کند دیه آن باید توسط شرکت بیمه به خانواده اش پرداخت شود. ◦ در صورت فوت راننده مقصر در ماه حرام ، همان دیه ماه غیر حرام پرداخت خواهد شد. ◦ اگر راننده مقصر دچار صدمات جرحی و خسارت مالی شود شرکت بیمه موظف به پرداخت آن به خود شخص است. ◦ اگر راننده مقصر باشد شرکت بیمه میتواند درصدی که طبق قانون مشخص میشود ، که معمولا یک درصد برای خسارت جانی و دو درصد برای خسارت مالی است را از شما دریافت کند. برای اطلاع از نرخ جدید دیه میتوانید مقاله نرخ جدید دیه کامل را مطالعه کنید.
▪ حق بیمه وسایل نقلیه سواری که نوع کاربری آن ها آژانس ، تاکسی ، کرایه و مسافرکش شخصی درون شهری باشد ، 10% بیشتر از سایر وسایل نقلیه سواری مشابه است. ▪ حق بیمه وسایل نقلیه سواری که نوع کاربری آن ها سواری کرایه و مسافرکش شخصی برون شهری باشد ، 20% بیشتر از سایر وسایل نقلیه سواری مشابه است. ▪ نمره منفی در تعیین حق بیمه تاثیر دارد. در ادامه لیستی از قیمت بیمه شخص ثالث برای انواع وسیله نقلیه برای سال های 1400 و 1401 که براساس اطلاعات بیمه مرکزی گردآوری شده را مشاهده میکنید. قیمت بیمه شخص ثالث سواری در سال 1401
▪ در صورتی که حادثه ای رخ داد و خسارتهای مالی کمتر از حداقل پوشش بیمه شخص ثالث بود ، برای دریافت خسارت از بیمه نیازی به کروکی پلیس نیست. ▪ به هیچ عنوان گول افراد سودجو برای اقدام متقلبانه جهت گرفتن خسارت از شرکت بیمه را نخورید ، اگر شرکت بیمه تشخیص دهد که بیمه گذار برای گرفتن خسارت ، اقدام متقلبانه انجام داده ، میتواند از شما شکایت کند و اگر اثبات شود مجازات ( جریمه نقدی معادل 2 برابر مبلغ دریافتی از بیمه ، حبس تعزیری) در انتظار شماست. ▪ چنانچه شرکت بیمه تاخیر در پرداخت خسارت به شما داشت ، شما میتوانید علاوه بر دریافت مبلغ خسارت ، جریمه دیرکرد نیز دریافت کنید که معادل 0.005 مبلغ کل خسارت بصورت روزانه است.
دو نوع بیمه نام (کوتاه مدت و بلند مدت) وجود دارد که طبق درخواست شما شرکت بیمه گر برای شما صادر میکند ، بیمه کوتاه مدت گرانتر از بیمه بلند مدت است و در جامعه معمولا بیمه یک ساله مرسوم است.
در حقیقت شرکت های بیمه تمایل چندانی به بیمه کردن خودروهای فرسوده یا قدیمی ندارند چرا که ، نقص فنی در چنین خودروهایی بیشتر از بقیه است ، به همین دلیل شرکت های بیمه از اصطلاحی به نام ضریب کهنگی خودرو برای محاسبه قیمت بیمه نامه استفاده میکنند. ضریب کهنگی خودرو چیست ؟ قیمت بیمه نامه خودروهای بالای 15 سال را بر اساس ضریب کهنگی محاسبه میکنند به طوری که به ازای هر یکسال باید 2% بیشتر پرداخت کنید. بیمه حوادث راننده چیست ؟ بیمه بدنه حوادث راننده که از مردادماه سال 1396 اجرایی شد فقط برای جبران خسارتهای جانی وارده به راننده قابل استفاده است ، در صورتی که تاریخ صدور بیمه نامه تان قبل از تاریخ ذکر شده باشد نمیتوانید هزینههای درمانیتان را از بیمه دریافت کنید ، تنها راه آن تمدید بیمه نامهتان در زمان تعیین شده است.